top of page

Nature's Pride - Maasdijk

Nature’s Pride wil graag iedereen laten genieten van gezonde voeding, vandaag en morgen. Dit doen zij door de lekkerste exotische groenten en fruit te leveren, wereldwijd geteeld door haar betrokken telers. Tegelijk bewegen ze naar een efficiëntere, eerlijkere en duurzamere keten. 

Door de jaren heen zijn er grote stappen gemaakt in het proces van het rijpen van exotisch fruit en het verlengen van de houdbaarheid met de plantaardige beschermlaag van Apeel.

Door de toenemende vraag naar gerijpt fruit en het succes van Apeel is de productie/logistiek uitgebreid met de aanbouw van 21.000 m². Dit geeft hen meer ruimte om te rijpen en het logistieke proces verder te stroomlijnen.

En met een geavanceerd automatisch warehouse voor grondstoffen en gereed product en de inzet van robots o.a. bij sorteerlijnen wordt een efficiënte supply chain gecreëerd in een duurzame omgeving. Zo blijft Nature’s Pride ook in de toekomst een partner, die leverbetrouwbaarheid koppelt aan een hoge kwaliteit van hun product.

Dual Logistics is door Nature’s Pride gevraagd om op logistiek gebied ondersteuning te verlenen bij het ontwerp en realisatie van de uitbreiding vanaf de eerste vlekkenplannen t/m definitieve lay-out,   keuze van de logistieke inrichting, systemen en robotisering en begeleiding bij inkoop, realisatie en oplevering.

 

Belangrijkste zaken bij dit ontwerp zijn geweest:

  • Onderbrengen van alle gewenste processen in de nieuwbouw

  • Waarborgen van de connectie met de processen in de bestaande hal, waar de opgang van personenauto’s naar het parkeerdek op het dak een obstakel vormde

  • Waar mogelijkheden van verdere groei nog voorzien in het masterplan

  • Ontwerp van de automatisering en opzet tenderspecificaties voor de aanschaf van:

    • Automatisch warehouse voor o.a. grondstoffen en gereed product, dat alle deelprocessen moet ondersteunen

    • Automatisering van de casepack- en palletiseerfuncties

  • Managen/begeleiden van de gekozen systeemintegrator

NaturesPride_Nieuwbouw_Dronefoto - correctie.jpg
IMG_20210728_110744_02 - correctie.jpg
bottom of page