top of page

Hessing Supervers - Venlo

Groente en fruit snijden en verwerken is een vak apart. Hessing BV beheerst dat vak al meer dan 50 jaar. Ze verwerken de verse grondstoffen tot onder meer panklare groentes, bewerkt fruit en maaltijdsalades. Die leveren zij aan supermarkten, fastfoodketens, groothandelaren, cateringbedrijven en inflight cateraars Met productielocaties in Zwaagdijk, Helmond en Belfeld produceert Hessing elke week meer dan 7 miljoen verpakkingen en zijn zij één van de koplopers in de groente verwerkingsindustrie. Om alle klanten optimaal te kunnen bedienen, opent Hessing in het eerste kwartaal van 2023 de modernste vers fabriek van Europa. Op een perceel van 100.000m2 in Greenport Venlo, waar men gebruik gaat maken van de modernste apparatuur en hoge eisen stelt aan veiligheid, voedselhygiëne en duurzaamheid.

Dual Logistics is gekozen om Hessing op logistiek gebied te adviseren bij het ontwerp van deze fabriek. Van de eerste vlekkenplannen tot en met de definitieve lay-out en keuze van de logistieke inrichting en systemen.

 

De belangrijkste zaken bij dit ontwerp zijn:

  • Het creëren van een optimale buffer voor de halffabricaten (HF) tussen de voorbereidings- en inpaklijnen;

  • Flexibel inrichten van de logistiek rondom de deelprocessen snijden, wassen, drogen en verpakken van verse groenten;

  • Mechaniseren/automatiseren van o.a. HF-buffer en orderpickgebied, waar gekozen is voor inzet van AMR’s. Dit om de verschillende verwerkingsprocessen te koppelen en te beheren. De complexe logistieke stromen om een verscheidenheid aan vers fruit en groenten door was-, meng- en verpakkingsstations te verplaatsen, was een uitdaging. De robots zijn voorzien van SLAM navigatie en 3D-obstakelsensoren die eventuele obstakels voor de robots detecteren. Een intelligent besturingssysteem optimaliseert het transport van honderden robots voor deze moderne vers fabriek;

  • Inzet van opslag in plateauliften t.b.v. inpakprocessen. Van daaruit kan productie 24 uur per dag orders halen zonder de schone productieruimte te moeten verlaten. Aan de non-care zijde worden de verpakkingsmaterialen in dagdienst aangevuld, zoals etiketten en folies.

 

De gekozen logistieke oplossing in deze industrietak is de grootste in zijn soort in Europa. Het verhoogt in grote mate de efficiëntie van de productie, wat zich direct vertaalt in minder voedselverspilling en versere producten voor de consument. Daarmee geeft Hessing inhoud aan haar Green Future Strategie.

DJI_0521.jpg
IMG_2610.JPG
bottom of page