top of page

Burg Groep - Heerhugowaard

Burg Groep is een producent van siroop, azijn, reinigingsmiddelen en automotive, met diverse locaties in Europa. Voor de locatie in Heerhugowaard (hoofdkantoor) waren er uitbreidingswensen die voornamelijk betrekking hadden op de opslagcapaciteit. Door een enigszins beperkte voetprint is er gekozen voor automatisch hoogbouwmagazijn met een hoogte van 21m en een multi-diep kraan/shuttle opslagsysteem.

 

Kenmerken:

  • Transport van de productie naar het magazijn en naar het expeditiegebied is zonder tussenkomst van een operator. Expeditiebanen zorgen voor de interne koppeling, waarbij de chauffeur met behulp van een elektropallettruck de vrachtwagen beladen.

  • Negenlaags multidiepe opslag kanalen

  • Inrack sprinkler toepassing

  • Automatische koppeling tussen preform productie, flessenblazerij, productielijnen, opslag en expeditie

​In 2016 zijn we gestart met de opzet van een masterplan met o.a. de vraag wel/niet nieuwbouw aan de fabriek of een nieuw centraal DC voor de Burg Groep in Nederland.

Na de keuze nieuwbouw heeft verdere detaillering plaatsgevonden en is een inkoopspecificatie opgezet.  Omdat er is gekozen voor nieuwbouw aan het de huidige productie zal de bouw en verhuizing gefaseerd gaan, omdat de productie door moet blijven gaan.

 

Na de realisatie ervoor gekozen om de inrichting later uit te voeren. Begin 2021 zal het volledige automatische magazijn in gebruik worden genomen.

BURG-100-02.png
bottom of page