Giant - Lelystad

Giant is een grote producent van diverse soorten fietsen en onderdelen.

In 2018 zijn wij benaderd door Giant om voor hun een logistieke studie uit te voeren voor hun nieuwbouwplannen. Zij wilden uitbreiden op de huidige locatie en hadden een optie op een stuk grond aangrenzend aan de huidige productielocatie. Hier kon een nieuw magazijn gecreëerd worden voor de opslag van de onderdelen, benodigd voor productie, voor reserve onderdelen en voor de geassembleerde fietsen voor verkoop.

 

De uitdaging bij dit mooie project lag bij de aansluiting tussen de productie en de opslag. Er moest een goede en efficiënte stroom gecreëerd worden tussen de productie en magazijn.

Wanneer een project wordt gestart, wordt er altijd eerst gekeken naar de huidige situatie. Hoe komen de goederen binnen, hoe werkt het assemblage proces, hoe wordt e.e.a. opgeslagen.

Zijn er bijvoorbeeld nog seizoensinvloeden en hoe welke groeiprognose wordt hierin meegenomen.

 

Het nieuwe DC is ontworpen met de volgende aandachtspunten:

o            Efficiënt logistiek proces met minimale transportafstanden

o            Verhoog gezondheid, veiligheid en milieu

o            Maximaliseer redundantie om de klanten op tijd te leveren

o            Tracking en tracering

o            Transparantie (zichtbare fabriek).

o            Flexibiliteit

 

Wanneer we deze data compleet hebben, worden er een aantal concepten gecreëerd. De concepten worden doorgenomen met de klant en na elk overleg aangescherpt.

Bij Giant werd er gekeken naar een tweetal soorten opslag, de keuze van opslag is uiteindelijk bepaald aan de hand van de eigenschappen van de producten.

 

Na gezamenlijke weging is één concept gekozen, gebruikmakend van combitrucks voor opslag van onderdelen en afgemonteerde fietsen. Daarnaast zijn er een drietal plateauliften geplaatst om efficiënt te kunnen orderpicken voor ‘parts and gear’. Aansluitend is er een inkoopspecificatie opgezet om de inrichting in te kunnen inkopen. Verder heeft Unibouw heeft dit DC gerealiseerd en in 2020 is het gebouw, tot volle tevredenheid van de opdrachtgever, in gebruik genomen.

_FKD3828p.jpg
Giant lay out.PNG

Concept format

Giant inrichting.PNG